Общ преглед

Венета Райкова е позната като водеща от телевизионния екран, но всъщност нейното катерене по стълбицата на известността е още в тийнейджърските й години. На 15 години печели конкурс за фотомодели и работи като модел в София и Виена. В далечната 1992 г. 18-годишната тогава Венета печели конкурса "Мини Мис", до който се допускат момичета под 166 см.

В тази възраст тя е брюнетка и по-младото поколение със сигурност не би я разпознал.

Родената в Попово започва своята журналистическа кариера във в. Хайлайф, а през 1992 г. постъпва в БНТ и работи 7 години в нощния блок и в предаването "Частен случай".

После преминава в Евроком, но голямата популярност идва с таблоида на Нова тв "Горещо". Сваля дрехи и задръки в родния Playboy през 2005 г., а голите кадри се превръщат в сензация.

На два пъти участва в риалити шоуто Big Brother. И докато търси по-голяма популярност намира любовта в лицето и на настоящия си съпруг Тихомир Георгиев.

Тишо и Венета се женят през 2005 година, но две години по-късно Тишо подава молба за развод. Но вместо дела те се събират отново. За да бъдат разделяни десетки пъти от медиите. Така или иначе и до днес те са заедно, имат и син - Патрик.

Преди няколко години Венета Райкова бе осъдена от друг тв водещ - Юксел Кадриев, за излъчен репортаж с бившата му жена. Райкова публично се оплака от съдебното решение, което отреди 30 000 лева за ищеца.

Райкова спокойно може да кандидатства за Гинес, след като през 2016 г. пусна на пазара три романа. Които са в стилистиката на "Горещо" и мнозина се разпознаха в тях, въпреки че авторката непрекъснато обяснява, че това са художествени образи.

От миналия месец Венета се завърна на малкия екран.

Вижте как се е променила Венета Райкова през годините в пълната галерия тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар