Снимка: архив, Булфото

"Няма нищо вярно в новината за обира. Не вярвайте на всичко, което пишат!" Така оперната певица Райна Кабаиванска опроверга информацията, появила се в италианския вестник "Газетта ди Модена", че е станала жертва на обир, съобщава "Монитор".

Още по темата

Според публикацията в сайта на италианското издание, тиражирана и в български медии, крадци проникнали в дома й в Модена и изнесли бижута на стойност между 100 000 и 200 000 евро след предварителна подготовка. В това време певицата била извън града, установила липсите във вторник вечерта.

Невярната информация стига до там, че обирджиите носели маски и напуснали местопрестъплението преоблечени като работници. Това пък  било установено от полицията при прегледа на записите от видеокамерите в района на жилището.

Единственото вярно в цялата история е, че "Божествената Райна", както я наричат почитателите й, често отсъства, защото провежда майсторски класове.

Обикаля и оперните театри в Европа, за да подкрепя изявите на многобройните си ученици. През септември ще пристигне в София за Майсторския си клас, организиран от Нов Български университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase