Снимка: Елиана Василева

В приказките принцесите винаги са красиви, добри, помагат на хората. В реалната приказка наречена живот, съществуват такива героини. Днес в рубриката от рубриката на  Az-jenata.bg  "Тя, звездата" ще ви срещнем с "Мисис България Вселена 2010" и "Missis Universe 2011" Паолина Петракиева.

Носителка е на редица престижни награди, не спира да бъде част от редица благотворителни каузи, но най-голямото ѝ постижение е семейството ѝ. Въпреки динамиката на ежедневието си успява да съчетава семейния живот с този на юрист.

Кулинарията е нейната страст, а в своята страница във Facebook "Вкусни рецепти с Мисис България 2010 Паолина Петракиева" не спира да вдъхновява с изкусителни блюда.

Вижте какво сподели тя специално за читателите на Az-jenata.bg.

В какво настроение ви откриваме?

Винаги позитивно, слънчево и много усмихнато. Ако се поддаваме на негативни мисли и настроения, обричаме на провал всяко наше действие, затова най-малкото, което можем да направим, за да бъде успешен нашият ден, е да го започнем с положителна нагласа и да поддържаме този заряд въпреки всяко препятствие.

Ще ви върна в 2010 година, когато печелите титлата "Мисис България Вселена 2010". Какви са отговорностите на една Мисис и вашите към днешна дата?

Към тогавашната дата едва ли съм осъзнавала какви са точно отговорностите, които ме очакват. Като всяка млада жена, особено след първа бременност и раждане, и всички последващи промени, исках да доказвам себе си. Да възвърна самочувствието си с нова сила, ако щете да се видя като истинска кралица.

Конкурсът „Мисис България“ е най-престижният форум за омъжени дами, устоял на времето и предразсъдъците. Между нас не съществува понятие като „бивша мисис“. Напротив, с годините ставаме все по-осъзнати, все по-опитни, все по-мъдри, а оттам и все по-полезни.

„Мисис България“ е едно семейство, в което поредната коронована дама не е само за година, тя остава завинаги част от него. Точно тази приемственост е в основата на успеха на нашите благотворителни кампании.

Вие участвате в редица благотворителни каузи. Коя бе последната?

Благотворителните каузи са част от всяко едно наше събитие и можем само да се гордеем с постоянството, екипната работа и сплотеността на нашето „семейство“, за които най-красноречиво говорят устойчивото доверие през годините и постигнатите резултати.

Личните ангажименти, които поемам, отдавна не афиширам, за да не бъдат криворазбрани и опорочени, а последната публична кауза, която подкрепих, бе тази на КГБ (клуб на готините баби, начело с носителките на титлата Мисис Баба), в помощ на студентите в неравностойно положение.

И тук е мястото да спомена, че макар и условно обособени в „кампании“, повечето благотворителни инициативи не се рамкират със срок – те са целогодишни и непрекъснати и всеки, който има добро сърце и желание, може по всяко време да се свърже с нас и да помогне.

Имате две прекрасни деца. Как ви променя майчинството?

Благодаря Ви! Те наистина са нашето най-голямо богатство и смисълът на живота ни! Според мен, майчинството не е нещо, за което можеш да бъдеш подготвен. То те връхлита като вълна и само от теб зависи дали ще овладееш и подчиниш енергията, за да бъдеш винаги на гребена на тази вълна.

Това разбира се, не е лесно и се постига единствено с времето и опита, а любовта е зарядът, който ти дава неизчерпаема сила, дори и само с 2 часа сън, да посрещнеш утрото с усмивка и да продължиш стремглаво напред.

Цялото интервю може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase