Общ преглед

На 29 декември рожден ден празнува популярният британски актьор Джъд Лоу. Роден през 1972 година в Лондон, той е носител на награда БАФТА и два пъти номиниран за награда Оскар.

В своята кариера, която започва през 1987 година, когато Джъд е само на 15, той е участвал в много филми, най-популярните от които са "Гатака", "Талантливият мистър Рипли", "Враг пред портата", "Студена планина", "Шерлок Холмс" и други.

Ето интересни факти за популярния британски актьор:

Израства в семейството на учители.

Родителите му са били луди фенове на Бийтълс и са го кръстили на песента на групата "Hey Jude".

През 1995 г. играе в пиесата Indiscretions на Бродуей, заедно с Катлийн Търнър. Ролята му спечелва номинация за награда Тони.

През 2000 година печели награда БАФТА за ролята си в "Талантливият мистър Рипли". За същата роля получава и номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля.

На 1 март 2007 г. получава от френското правителство орден "Ordre des Arts et des Lettres" като признание за приноса му към световното филмово изкуство.

Джъд Лоу е бил съквартирант с Юън Макгрегър от времето, когато двамата са започвали кариерите си. И до днес двамата са много добри приятели.

Има 5 деца – двама сина и три дъщери.

В продължение на 3 години - от 2003 до 2006 година, Лоу има връзка със своята колежка Сиена Милър. Двамата дори бяха сгодени, но така и не се ожениха заради признанието на актьора, че е поддържал любовни отношения с бавачката на децата си.

Като истински англичанин е фен на футбола и на лондонския Тотнъм.

През 2004 година списание "People" го определя за най-секси мъж на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар