Снимка: Pirelli

Общ преглед

Като един от най-ексклузивните календари в света, този на "Пирели" е известен с участието на най-лъскавите модели по света.

Но тази година екипът е решил да поеме в една съвсем нова посока, като покани за свои модели някои от най-вдъхновяващите жени в света - художници, артисти, спортисти, та дори блогъри.

43-тото издание, създадено от Ани Лейбовиц, се спира на звезди като Серена Уилямс, Пати Смит, Ейми Шуимер и Йоко Оно, пише "Дейли мейл".

За снимките Пирели избира 13 жени, които смята за изключителни професионалистки в сферата си. В календара са включени също Мелъди Йобсън, президент на "Ариел инвестмънтс", Катлийн Кенеди, президент на "Лукасфилм", блогърката Тави Гевинсън, руският модел Наталия Водянова, като представителка на благотворителна организация, меценатката Агнес Гунд.

"Каледарите от 2000-та насам бяха упражнение към голите тела. Това бе една проста концепция. През 2016-та направихме нещо съвсем различно. Това е класически набор от черно-бели портрети, които снимахме в студиото", коментира най-новата си творба Ани Лейбовиц.

И допълва: "Когато "Пирели" се обърнаха към мен те обясниха, че искат този път да бъде изключение. Тяхна бе идеята да снимаме толкова изтъкнати жени. След като се съгласих, целта беше много ясна. Исках да покажа жените такива, каквито са, без преструвки".

Ани Лейбовиц коментира още, че е минимализирала ретуширането, за да подчертае променения начин, по който гледат на жените по света - с все по-голям фокус върху постиженията, а не върху външния вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар