Снимка: архив, Булфото

Стоянка Мутафова отива на очен лекар, защото се страхува, че ще си загуби напълно зрението.

"Като застана на прозореца и си разтворя окото с пръсти, виждам нещо, контури. Храня надежда да ми изпишат някакви очила. За четене не може да става дума от години, но се страхувам да не ослепея съвсем", опасява се примата. Да загуби зранието си е най-големият ѝ кошмар от дете. 

Опасността идва след травма в главата във Варна, където гостувала с постановката "Госпожа Стихийно бедствие", съобщи "24 часа".

Почукали на вратата на хотелската ѝ стая, за да я извикат за представление. Тя тръгнала, но се спънала в ниска масичка с остър ръб. Паднала и си ударила главата.

Все още има цицина, но тогава не обърнала внимание и тръгнала да играе. Не помни какво е говорила на сцената, само че е импровизирала част от репликите, но публиката ръкопляскала 15 минути.

Диагнозата обаче е комоцио. Проличава си, когато се връщали към София, а тя не спряла да повръща на завоите.

В болницата във Варна поискали да й направят скенер.

"Не, не искам да знам какво има в главата ми! Баща ми умря от тумор в мозъка и имам уплах. На 94 години съм - каквото си е вътре, това е, там си е", отсякла тя и отказала прегледа.

Сега Стоянка Мутафова си почива в дома си в София. Очаква я представление в Сатиричния театър. Сигурна е, че ще има сили да го изиграе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase