Снимка: Reuters, архив

Дъщерята на Уитни Хюстън - Боби Кристина Браун, която в продължение на няколко месеца беше в кома, е преместена в хоспис, съобщиха световните информационни агенции.

"Въпреки медицинската помощ, оказана в различни болници, състоянието на Боби Кристина Браун продължава да се влошава. Сега тя е преместена в хоспис", гласи изявление на лелята на момичето Пат Хюстън, направено от името на семейството.

Още по темата

Пат Хюстън е благодарила на всички съчувстващи за подкрепата. "Сега тя се намира в Божиите ръце", добавя Пат.

На 20 април беше съобщено, че дъщерята на покойната певица Уитни Хюстън е излязла от комата, в която се намира от януари тази година. Това разказа бащата на момичето, певецът Боби Браун. Бабата на Боби Кристина обаче каза тогава, че мозъкът на момичето е "непоправимо увреден".

Дъщерята на Уитни Хюстън и Боби Браун беше в медикаментозна кома от 31 януари 2015 година. През февруари беше съобщено, че лекари от болницата в Атланта са направили опит да я извадят от комата, но той се е провалил. Около месец по-късно тя беше прехвърлена от болницата в разположен недалеч рехабилитационен център.

Двадесет и две годишната дъщеря на певците Боби Браун и Уитни Хюстън беше открита на 31 януари от Ник Гордън и от семеен приятел в безсъзнание във ваната в дома си в предградието на Атланта - Розуел. Тя беше откарана в болница, след като Гордън се опитал да я съживи със сърдечен масаж. В болницата тя беше поставена на командно дишане и в изкуствена кома заради диагностициран оток на мозъка.

Трагедията с Боби Кристина се разигра броени дни преди на 11 февруари да се навършат 3 години от кончината на Уитни Хюстън, която беше намерена безжизнена във вана в хотел в Бевърли хилс, в щата Калифорния. Тогава лекари установиха, че употребата на кокаин и сърдечно заболяване са причинили смъртта на 48-годишната певица.

Покойната Уитни Хюстън е завещала цялото имущество на единствената си дъщеря, която го е получила с навършването на 21-годишна възраст.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase