Снимка: maxim.com

Мики Рурк реши да се върне на боксовия ринг, въпреки че вече е на 62 години. Това американският актьор ще направи в Москва утре, 28 ноември. Той ще се бие с професионалния боксьор Елиът Сиймур, който е на 29 години, тоест наполовина по-млад от него.

Явно Мики се надява да съживи кариерата си в бокса. Неотдавна Рурк каза, че боксът е сериозна част от неговия живот. Той заяви, че този спорт го е научил на решителност, търпение и концентрация, а освен това заяви, че винаги е мечтал да участва в мач в Русия.

Преди да стане холивудска звезда с филма „Девет седмици и половина“, Мики е бил боксьор аматьор. След това той се завърна в бокса като професионалист и игра в осем мача през 90-те.

Тези мачове причиниха много деформации на лицето му и той трябваше да се подложи на няколко пластични операции, за да „оправи“ визията си.

През 2008 г. той се завърна в киното с филма „The Wrestler“ и дори спечели „Златен глобус“ за най-добър актьор. Рурк често посещава Русия заради своята приятелка – руския модел Анастасия Макаренко. Той е известен и като заклет поддръжник на политиката на Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase