Снимка: сп.DT Lux

Холивудската звезда Дензъл Уошингтън позира за корицата на списание DT Lux (октомври 2014). Талантливият актьор и носител на „Оскар“ е сниман от фотографа Лоренцо Агуис. Статията за Дензъл носи заглавието „Един спокоен мъж“, а в допълнение към него Уошингтън показва своя безгрижен, но елегантен стил. Той носи дрехи на марките Georgio Armani, J Brand, Еrmenegildo Zegna и др.

В интервюто Дензъл най-вече говори за своя нов филм „Закрилникът“, чиято световна премиера мина наскоро. В лентата той е в ролята на МакКол, човек, който вярва, че е успял да загърби мистериозното си минало и да води спокоен живот.

След като среща младата Тери (в ролята е гаджето на Бруклин Бекъм – Клоуи Грейс Мориц), която живее под контрола на брутални руски гангстери, той не може да стои безучастен и трябва да ѝ помогне. МакКол притежава скрити умения, които му позволяват да отмъсти на всеки насилник над безпомощните.

В общи линии той е „Закрилникът“. Дензъл вече загатна, че мисли върху продължение на филма.

На въпроса дали в Холивуд има актьор, с който иска да работи, но още не го е направил, той казва: „Това са много хора. Всички мои колеги отговарят на този въпрос с Де Ниро или с Пачино, но има толкова много други талантливи колеги като Харви Кайтел. Истината е, че е много трудно човек да избира с кого да работи, защото всички имаме графици, които много трудно съвпадат. Така че, да, има много велики режисьори, с които не съм работил и много велики актьори, с които също не съм имал възможност да се срещна пред камерата.“

На въпроса как си е партнирал с младата актриса Клоуи Мориц той казва: „Ами тя всъщност е от осем години в бизнеса и знае какво прави пред камерата. Тя е истински професионалист.“

Вижте снимките на Дензъл за списанието в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase