Забравете конете на Роял Аскот, голямата атракция на годишното състезание по традиция са шапките, пише в. "Дейли експрес". Присъстващите тази година дами демонстрариха микс от класика и ектравагантност, като не липсваха и някои откровено "щури" решения.

Бившата приятелка на Саймън Кауъл Джаки Сейнт Клер разходи синя шапка-пеперуда, която изглеждаше съвсем на място сред изобилието от шапки-цветя, цветни градини и богат набор от паунски пера и пера в ярки цветове.

Общ преглед
Както беше прогнозирал модният кореспондент на Ченъл 4 Гок Ван - флоралните мотиви и ярките цветове бяха изборът на почти всяка дама на Роял Аскът.

Сред откровено "щурите" решения модните наблюдатели откроиха шапка, отрупана с разноцветни подаръци за рожден ден, и шапка-нарушител на правилото за 4-инчова периферия (1 инч - 2,54 сантиметра) с издължена къдраво-вълниста форма.

Принцесите Беатрис и Юджини може и да са допускали някои модни гафове в миналото, но в деня на откриването на конното състезание демонстрираха класическа елегантност. Принцеса Беатрис изглеждаше поразително в зелена рокля до коленете с бродерии и три четвърти ръкави, съчетана с подходящи шапка, бижута и обувки с флорален мотив. 24-годишната принцеса Юджини, подобно на по-голямата си сестра, беше заложила на класическия вид с тоалет в бежово, допълнен с шапка с цвете и обувки в същия цвят.

И докато "изтупаният" с цилиндър и фрак принц Хари пръскаше очарование сред дамите, братовчедка му Зара Филипс стана звездата на шоуто. Внучката на кралица Елизабет Втора, която по-рано през тази година стана майка, наруши традицията, поздравявайки с приветливи целувки принц Филип и принц Чарлз.

При появата на нейно величество обаче Зара Филипс си припомни протокола и се поклони елегантно.

Кралица Елизабет втора и снаха й, херцогинята на Корнуол Камила, бяха заложили на тоалети и шапки в бледосиньо.

Херцозите на Кембридж Уилям и Катрин за пореден път не се появиха на Роял Аскот. Традиционното им отсъствие, заедно с това на принц Хари, породи спекулации, че според младите кралски особи годишната проява със съпътстващото я класово разделение не представлява най-добрия имидж за монархията през 21-и век.

Теорията "експлодира" с появата на принц Хари, докато асистенти настойчиво обясняваха, че неговото досегашно отсъствие и поредната липса на Уилям и Кейт са заради натоварени графици.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар