Снимка: Vogue Korea

Безспорно най-либералната индустрия е модната. В нея без проблем и с голямо самочувствие се разхождат по подиумите гейове, лесбийки и транссексуални модели и не само, че не възмущават, а печелят овации.

Един истински феномен е 22-годишният Андрей Пеич. Той е роден в Тузла, Босна и Херцеговина и след като НАТО бомбардира Сърбия през 1999 г. емигрира със семейството си в Мелбърн, Австралия. В тийнейджърските си години е забелязан от модна агенция и така попада в бранша. Това, което го прави различен, е неговата андрогинна натура – той лавира между двата пола и се снима както с мъжки дрехи, така и с женски.

Първата му голяма поява в медиите е на страниците на парижкия Vogue. Веднага е забелязан от Жан Пол Готие и Марк Джейкъбс и се превръща в техен любимец. Преди време Андрей, който предпочита да бъде определян за жена, шеговито заяви, че го наемат често, защото излиза по-евтино на дизайнерите, представяйки и мъжките, и женските им колекции. Но всъщност Пеич сам по себе си е едно уникално явление, което модният бранш не само толерира, а и с което се гордее.

Андрей често попада на кориците на модната библия, макар че Анна Уинтур все още не го е поканила в своето издание. Една от последните фотосесии на модела е за корейския Vogue, където Пеич представя красиви дамски костюми с флорални мотиви. Кадрите може да видите в галерията ни, а ето и част от интервюто:

Как би се описала?

„Опитвам се да не го правя, макар че, когато правя интервюта, журналистите често искат от мен да се характеризирам с една дума. За мен това е доста ограничаващо. Определено бих описала последните си години като живот между половете. Не може да кажеш дали е единия или другия.“

Как трябва да гледат на теб хората – като на мъж или като на жена?

„Повечето от моите приятели говорят за мен като „тя“. Но и доста хора ме определят като „той“ и не се обиждам от това. Когато си в тази позиция и живееш между двата пола, нищо не трябва да те обижда. Но предпочитам да ме разглеждат като „тя“.“

Останалата част от интервюто и галерията може да видите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase