София Лорен. Снимка: архив, Reuters

След 40 години най-накрая беше сложен край на съдебната битка между известната италианска актриса София Лорен и данъчните служби на Италия, предаде ИТАР-ТАСС.

Касационният съд - висшата съдебна инстанция на Италия - прие решение, съгласно което декларацията за доходите на София Лорен от 1974 г. е призната за законна.

"София Лорен е щастлива, че тази абсурдна история, която продължи 40 години, приключи", предаде думите на звездата нейният адвокат Джовани Дезидери.

София Лорен, която се е снимала в много филми в Холивуд, през 1974 г. е представила декларация за доходите си съвместно със съпруга си, продуцента Карло Понти, в която не са били посочени част от приходите от филмите й.

Италианските данъчни служби нееднократно са предявявали претенции към носителката на две награди "Оскар", смятана за един от националните символи на Италия.

През 1982 г. София Лорен дори прекара в римски затвор 17 дни по обвинение в укриване на данъци.

Кинозвездата не е единствената знаменитост, привлякла вниманието на данъчните служби в Италия. Дизайнерите Долче и Габана са обвинени, че са укрили почти 1 милиард евро, а аржентинският футболист Диего Марадона, който в края на 80-те години на миналия век игра за "Наполи", дължи и досега на Италия 39 милиона евро, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase