Снимка: сп. Glamour

Дакота Фанинг е една от най-впечатляващите млади дами в Холивуд. Момичето е на 19 години, но вече има зад гърба си солидна кариера в киното и повече от 10-годишен стаж пред камерата. Това я изкарва с едни гърди напред пред много актриси от А-листата на звездите, защото има толкова години пред себе си, в които да направи впечатляващи роли.

И макар по законите на Америка тя все още да не е пълнолетна (там пълнолетието настъпва след 21), Дакота иска да бъде възприемана вече като зрял човек, като жена.

Във фотосесията за мартенския брой на сп. Glamour блондинката успява да запази детското в себе си и да се превърне в елегантна , млада дама. Звездата от „Здрач" позира с тениска на Мики Маус от колекцията на Марк Джейкъбс, а после слага различни рокли и обува токчетата.

Снимките са дело на Елън фон Унверт, а роклите и бижутата са на Jonathan Saunders, Burberry, Chanel, Nina Ricci и Roberto Cavalli.

Преди три години Дакота се снима в рекламна кампания на аромат на Марк Джейкъбс, която е забранена във Великобритания, тъй като е определена като „сексуално провокативна". Сега актрисата се смее на този скандал и казва: „Ако искаш да прочетеш нещо в един флакон парфюм, предполагам, че може да го видиш като: Тийн кралицата седи с шише между краката си".

Въпреки бляскавия си имидж Дакота предпочита да се облича по-ежедневно. „Забавно е, когато се гласиш за нещо специално. Не е обаче, когато навън вали и се опитваш да се скриеш под чадър, пълен с вода", казва още звездата и допълва, че предпочита да е неглиже и да не носи сутиен дори.

Дакота не е единствената знаменитост в семейството си. По-малката ѝ сестра Ел върви смело по стъпките ѝ и съвсем скоро ще я гледаме като принцеса Аурора в лентата с участието на Анджелина Джоли „Maleficent".

„Тя няма задръжки и е готова да опита почти всичко. Облича се особено като рискува да ѝ се подиграват, което правя понякога и аз, защото съм по-голямата сестра. Но ѝ се възхищавам и смятам, че е страхотна", признава Дакота.

За разлика от много свои колеги, Фанинг е запазила високия си морал. Може би дори прекалено висок! Блондинката няма гадже, а разсъжденията ѝ в тази посока са следните:

„Имам странно виждане за връзките, защото родителите ми се познават и са заедно още от завършване на гимназията. Oженили са се като студенти. Винаги съм предполагала, че така се случва с всеки. И ако не е така, то аз не искам да си губя времето с някого. Дори когато бях на 14 си мислех: „Няма да се омъжа за този човек, защо тогава трябва да излизам с него?". Не бих казала, че съм наивна, просто знам какво искам и докато не го почувствам, никой няма да ме разколебае или да промени мнението ми".

И макар че слуховете я свързват с имена като Тайлър Джеймс Уилямс и Фреди Хаймор, в публичността Дакота никога не се е появявала с гадже.

Вижте малката знаменита принцеска в галерията на Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase