Джоди Фостър; Снимка: Reuters

Актрисата Джоди Фостър използва речта си на наградите "Златен глобус" 2012, за да потвърди нещо, което е известно от години, но тя не е разкривала официално, а именно - че е лесбийка.

Звездата от "Паник стая" бе отличена с почетната награда "Сесил де Мил" за цялостен принос към киноизкуството на 70-ата церемония на наградите в Лос Анджелис.

Когато излезе на сцената да си вземе статуетката, тя със сълзи на очи сподели сексуалната си ориентация публично за първи път, и то пред очите на синовете си, които бяха в залата.

"Никога нямаше да стоя тук тази вечер на тази сцена, без да дам признание на една от най-великите любови на живота ми. Бившата ми партньорка, сестра по душа и към днешна дата моя най-добра приятелка вече 20 години - Сидни Бернар. Толкова съм горда от нашето модерно семейство!", заяви Джоди.

Носителката на „Оскар" и нейната експартньорка - продуцентката Синди, имат двама синове - Чарлз и Кит. Момчетата са родени от Джоди, но са заченати ин витро с помощта на донор, чието име не е известно.

Двете дами си споделят родителските права върху децата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase