Снимка: архив, Reuters

Еди Мърфи, който преди време беше любимецът в киносалоните, оглави класацията на сп. "Форбс" за най-надценените актьори, съобщи Ройтерс.

В годишната класация за разминаването между заплащането на  актьорите и приходите от филмите им Еди Мърфи измести Дрю Баримор от първото място за най-надценени актьори.

"Кариерата на Мърфи се срина", пише "Форбс", посочвайки  филмите "Представи си това", "Хиляда думи", "Срещи с Дейв".

Сравнявайки приходите от прожекциите на филмите в киносалоните и платените хонорари, „Форбс“ изчислява, че за всеки долар, който Мърфи е получил за последните си три филма, възвращаемостта е средно $2,30 долара.

Преди една година Еди Мърфи беше втори в класацията, пише още Ройтерс.

Катрин Хейгъл и носителките на "Оскар" Рийз Уидърспуун и Сандра Бълок попълват местата в челната петица с възвращаемост от 3,40 до 5 долара.

Възвращаемостта от актьорите Дензъл Уошингтън и Адам Сандлър е еднаква - 6,30 долара. Те се смятат за стабилни актьори, но получават толкова големи хонорари, че един неуспех ги превръща в лоша инвестиция.

Уил Ферел, който оглавяваше класацията два пъти през предишните четири години, тази година за негово щастие не попада в нея, допълва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase