Снимка: сп. Michigan Avenue

Луси Лиу изглежда зашеметяващо на корицата на ноемврийския брой на списание "Michigan Avenue".

43-годишната американска актриса от китайски произход е позната на българските зрители най-вече от сериала "Али Макбийл" и от поредицата "Ангелите на Чарли".

Тя продължава да се снима в телевизията, като най-новият ѝ проект е сериала на телевизия CBS „Elementary", където ѝ партнира британският актьор и бивш съпруг на Анджелина Джоли – Джони Ли Милър!

Сериалът е съвременен поглед върху класическите разкази на Артър Конан Дойл за „Шерлок Холмс", като Джони се превъплъщава в детектива Шерлок, а Луси – в неговия помощник Уотсън.

Ето и няколко акценти от интервюто с актрисата:

На какво се дължи дългата ѝ и успешна кариера:

"На първо място човек трябва да може да рискува и да започва проекти, които са по-разнообразни. Това, че снимаш филми, не трябва да те ограничава да се снимаш в телевизията или да участваш в театрална постановка. Много филмови актьори не знаят как да се държат пред публика на живо. Тази публика наистина тества уменията ти и те прави по-гъвкав като актьор, което е шанс за по-дълготрайна кариера."

Какво е научила от режисьора Куентин Тарантино:

"Него можете да го слушате с часове. Когато за първи път го срещнах, отидохме на тайландски ресторант на "Сънсет булевард", седнахме на масата и той започна да описва характера на моята героиня във филма „Убий Бил" О-Рен Иший, като пресъздаде с уста всички детайли, фалшивия смях и звуковите ефекти. Аз се опитвах да се храня небрежно, но имам чувството, че приличах на зашеметена публика. Невероятно е колко много можете да научите от Куентин. Той прави всичко с голяма страст и ентусиазъм."

За своята несигурност:

"Израснала съм като мъжкарана. Ако видите моя детска снимка, ще видите, че съм с ултракъса коса, почти като на Шиниъд О'Конър. Майка ми ме подстригваше на всеки две седмици. Изобщо не бях женствена, бях слаба като клечка за зъби и момчетата не ме поглеждаха."

Вижте галерията на Луси в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase