Общ преглед

 

Те са от онези момичета, които дразнят, защото имат всичко - красота, елегантност, излъчване, интелигентност и нюх за бизнес. Те комплексират обикновените млади дами, които се мъчат да постигнат съвършенство поне в една от тези области. В най-близко бъдеще тези топкрасавици ще се превърнат и в страховити бизнесдами, пише сп. "Мадам Фигаро".

Техните имена са Жизел Бюндхен, Наталия Водянова, Миранда Кер, Лорън Буш, Елетра Роселини. На тях не им стига да предизвикват останалите от лъскавите страници на списанията, започнали са да въртят бизнес и то с талант.

Път им проправиха предшественичките им като Синди Крофорд, Кристи Търлингтън и Ел Макферсън. Тези славни лица от 80-те години спечелиха милиони долари от допълнителни дейности, свързани с кариерата им на подиума.

Кралица в тази насока безспорно е Жизел Бюндхен. Бразилката е истинска машина за водене на бизнес война, притежаваща освен това желязната дисциплина на атлетите. Според сп. "Форбс" тя е на върха на класацията на най-добре платените модели в света с годишни приходи от близо 45 милиона долара.

През 2000 г. Жизел се съюзи с бразилската марка за сандали Ipanema. Гениален ход, чрез който фирмата продаде 230 милиона чифта сандали. Така че защо Жизел да спира само дотук? Паралелно тя подписа "златен" договор с бразилския клон на марката C&A, за да проектира колекции от многофункционални тоалети. В тази сделка тя се ангажира на 100 процента. По време на представянето на проектираната от нея колекция Жизел - най-голямата бизнес дама сред топмоделите - не се поколеба да позира лично на една от витрините на магазините пред стотици хора.

Бъдещето на Жизел се очертава бляскаво. Нито 3-годишният й син Бенджамин, нито новата й бременност, ще спрат устрема й. Освен че е собственичка на хотела "Паладиум екзекюти" в Южна Бразилия, тази влиятелна жена току-що пусна на пазара и марката си от биопродукти, наречена Sejaa, чиито продажби чупят рекордите. Жизел е освен това щедра, организира курс за манекенки, чрез който ще извади красивите момичета от фавелите на Рио.

Миранда Кер е омъжена за актьора Орландо Блум и е майка на малкия Флин. Тя е на седмо място в класацията на сп. "Форбс" на най-скъпо платените модели в света. Годишно получава хонорари от 4 милиона долара. Истински, но трудно постигнат успех за тази изключително дискретна 29-годишна австралийка, която се прочу като един от ангелите на Victoria's Secret (така наричат моделите на прочутата марка бельо), преди да стъпи на подиумите на дефилетата в Париж, Милано и Ню Йорк, за да представи колекциите на "Шанел", "Диор" или "Прада".

Миранда Кер по душа е "зелена" и затова през 2009 г. пусна линия козметични биопродукти, наречена Kora Organics. През 2010 г. написа книга за развитието на личността, наречена: "Пази се и се цени високо", в която дава хиляда и един съвета как човек може да се чувства добре в кожата си.

Миранда Кер обаче е умерено ангажирана с бизнеса. След раждането на сина си, който вече е на 14 месеца, красавицата иска да си поотдъхне. Тя обяви, че иска да се посвети 60 процента на детето си и 40 процента на работата си. Макар да поставя на първо място семейството си, Миранда разработва и линия от козметични биопродукти за деца.

Наталия Водянова -топмодел, бизнесдама и майка на три деца, лице на модни марки и актриса - не си поставя никакви ограничения, защото така и не успява да забрави прекалено скромното си детство в Русия. Животът на родената под щастлива звезда Наталия е като роман. От бедно момиче днес тя се движи във висшите сфери на властта. Тя е сред десетте най-скъпо платени топмодели в света и не спира да сключва договори за рекламно лице на модни кампании.

Наталия е и дизайнер за Etam, и създателка на линия бижута за бижутерската къща De Beers. Но тя преди всичко си е поставила една благотворителна цел, наречена "Голото сърце". Това е нейната асоциация с нестопанска цел, която помага на деца в неравностойно положение в Русия. Водянова се е посветила изцяло на хуманитарните си занимания. Гала вечери, търгове и прочие. Миналата година тя дори тича на мини маратона в Париж, носейки отличителните цветове на асоциацията си. Бъдещето на Наталия е многообещаващо в най-различни насоки. Тя няма да откаже и друга роля в киното, след като игра в "Прекрасната дама" с Джонатан Рийс Мейърс.

Племенницата на бившия американски президент Джордж Буш-младши - Лорън Буш, която е съпруга на Дейвид Лорън (син на модния магнат Ралф Лорън), разделя времето си между кариерата на манекен и ангажимента си да се бори с глада по света. Тя ръководи с майсторска ръка асоциацията "Проект за изхранване" и е създала чанти с логото й.

Манекенката и завършилата биомедицина Елетра Роселини е маниачка на тема диетично хранене. Преди две години дъщерята на Изабела Роселини реши да открие "Добрината" - ресторант, който работи за кратко по време на всяка седмица на модата в Ню Йорк. Всеки ден има различен главен готвач и различни биопродукти в менюто.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase