Снимка: Reuters

Дрю Баримор и Еди Мърфи са холивудските актьори, донесли най-малко приходи спрямо хонорарите, които са получили, съобщи Ройтерс, позовавайки се на сп. "Форбс".

Възвращаемостта от новите филми на Дрю Баримор е едва 0,40 щатски долара за всеки долар, който тя е получила.

Макар и на второ място, Еди Мърфи е с много по-добри показатели – 2,70 долара възвращаемост за всеки вложен долар.

Единственият филм на Дрю Баримор миналата година "Любов от разстояние" донесе едва 17,8 милиона приходи в киносалоните. "Разбий ги" и "Всичко ни е наред" от 2009 г. се представиха още по-зле.

В сравнение с Баримор Еди Мърфи е "финансова суперзвезда", пише съставилата класацията Дороти Померанц. Комедийният актьор обаче също от няколко години се представя по-слабо от очакванията във филмите "Представи си това" и "Срещи с Дейв".

Той може да се надява рейтингът му да се подобри, защото новият му филм "Кинти в небето" е обещаващ, а и предстои да води церемонията за наградите "Оскар", пише сп. Форбс.

Класацията е съставена, като са взети 40-те най-добре платени холивудски актьори на базата на сумите, които са получили за последните си три филма, и приходите от тях. Така е изчислена възвращаемостта за инвестицията.

Носители на наградата "Оскар" също попадат сред най-надценените актьори. В челната десетка са Никълъс Кейдж, Никол Кидман, Дензъл Уошингтън, Рийз Уидърспуун.

Уил Ферел може да се поздрави, че сега е на трето място в класацията, след като две години поред я оглавяваше.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase