Снимка: БГНЕС

В Германия започва делото срещу Надя Бенаиса от момичешката група No Angels. Тя е обвинена за укриването от няколко свои сексуални партньори, че е носител на ХИВ вируса.

28-годишната Нядя призна, че е правила секс с няколко души без предпазни средства и без да ги предупреди, че е ХИВ позитивна.

Певицата беше арестувана във Франкфурт миналата година, малко преди неин концерт. Сега в Дармщад са й повдигнати обвинения в причиняване на тежки телесни повреди и опит за нанасяне на телесни повреди.
„Много съжалявам“, каза Надя Бенаиса в началото на съдебния процес.

Един от бившите любовници на певицата, който също е носител на ХИВ, твърди, че точно Бенаиса го е заразила през 2004 г. и ще свидетелства за това в съда.

Ако Надя бъде призната за виновна, тя може да се окаже зад решетките от 6 месеца до 10 години.

Прокуратурата в Дармщад заяви, че певицата е разбирала отлично, че незащитеният секс може да доведе до заразяване.

Самата Бенаиса и нейният адвокат засега не коментират случващото се.

През ноември миналата година обаче тя се появи на гала концерт в Берлин, посветен на борбата със СПИН и заяви: „Казвам се Надя Бенаиса, на 27 години съм. Имам дъщеря и съм ХИВ позитивна“.

Още по темата

Кореспондентът на ВВС от Берлин обаче предаде, че германски организации, които се борят срещу СПИН, критикуват действията на властите във връзка с делото и предупреждават за прекалено прибързаното криминализиране на процеса на предаване на ХИВ вируса.

Създадената през 2000 г. група No Angels, в която участва и Люси Дяковска, записа няколко хита и станаха най-успешната в Германия момичешка група. През 2003 г. участничките в групата започнаха солови кариери, но през 2007 г. се събраха отново и година по-късно участваха в Евровизия, където заеха 23-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase