Снимка: БГНЕС

Майкъл Джексън е получавал често от личния си лекар Конрад Мъри медикамента „Пропофол“ като приспивателно, съобщи АП.

„Пропофол“ се използва при поставянето на упойка и не е предназначен за сънотворно.

На 25 юни, нощта, в която Джексън почина, някъде след полунощ Мъри му е дал лекарството, твърди анонимният източник на агенцията.

Изследванията на токсиколозите не са приключили окончателно, но разследващите смятат, че „Пропофол“ е предизвикал спирането на сърдечната дейност на Джексън.

В нощта на смъртта Мъри е бил в дома на Майкъл Джексън в Лос Анджелис и се е опитвал да го съживи.

Миналата седмица клиниката на Мъри в Хюстън беше претърсена. Официално обаче полицията не го нарича заподозрян.
 
Адвокатът на Мъри по-рано обяви, че клиентът му не е предписвал или давал нищо, което би могло да доведе до смъртта на Джексън.

В къщата на Краля на попа след смъртта му бяха намерени "Пропофол" и други медикаменти, което предизвика спекулациите, че Джексън е злоупотребявал с лекарства.

Още един мит около Краля на попа бе развенчан. Младият мъж, когото медиите представиха като син на Джако, разкрил пред свой близък, че поп легендата не е негов баща.

"Майкъл не е мой баща. Ние просто бяхме много, много близки. Той беше най-добрият ми приятел", казва Омер Бахти и уточнява: "Имаше навик да ме възприема като син, което по всяка вероятност разбуни духовете".

Танцьорът обяснява, че е живеел в продължение на 8 години в Невърленд и че Джексън е наел майка му като гледачка, а баща му – като шофьор.

"Бях седнал на първия ред по време на траурната церемония, защото бях най-добрият му приятел, не негов син", подчертава още Омер Бахти.

Мистериите около Джако едва ли ще стихнат. Много негови фенове започнаха кампания в интернет за номиниране на певеца за Нобелова награда за мир. Над 12 000 души вече са се включили в подписката.

Феновете на Краля на попа смятат, че звездата заслужава такова отличие заради неговата благотворителна дейност и усилията му да работи в името на човечеството.

Инициативата на почитателите на Джако може да се окаже безполезна, защото Нобеловата награда за мир не се дава по инициатива на случайни хора, а само от политици, членове на правителства, ректори на университети, професори, носители на наградата или членове на управителни съвети на организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase