Кампанията на Джон Маккейн се насочи и срещу Мадона, след като по време на първия концерт от световното си турне  поп дивата сравни кандидата на републиканците с Адолф Хитлер и президента на Зимбабве Робърт Мугабе, предаде АФП.

Говорителят на Маккейн окачестви сравнението като „възмутително, неприемливо и причиняващо разделение едновременно“.

Според него, това ясно показва, че „когато става въпрос за подкрепа на Барак Обама, неговите приятели шоузвезди не считат нищо за прекалено“.

Мадона отправи атаката си срещу Маккейн в Кардиф, когато по време на изпълнение на "Get Stupid" снимката на републиканския кандидат беше наложена върху картини на разрушение и глобално затопляне, заедно с Хитлер и Мугабе.

Към края на песента се появиха и снимки на звездата на „Бийтълс“ Джон Ленън, бившият американски вицепрезидент Ал Гор, Махатма Ганди и съперника на Маккейн-Барак Обама от Демократическата партия.

Мадона е известна с подкрепата си за лагера на демократите  и особено с топлите си отношения с Ал Гор, бившия вицепрезидент на Бил Клинтън, който нашумя с активната си кампания за защита на околната среда.

Това не е първият скандал на концерт на Мадона, свързан с обществено значима фигура. На турнето си "Confessions" през 2006 г. певицата разгневи папа Бенедикт XVI, който нарече турнето й "богохулно". За отмъщение Мадона сложи снимката на папата в компанията на лоши герои като Мугабе и Хитлер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase