Снимка: Istock

Почти няма философия, която да не ни учи, че в центъра на всичко сме самите ние. Всеки сам определя това, което му се случва и така формира съдбата си – чрез мисли, намерения и действия. А в основата на всичко е любовта. Тази велика сила преобръща животи и прави всичко наоколо по-смислено и красиво. Ако искате да промените положението, в което сте, първата стъпка е да заобичате себе си.

А ето и няколко хитринки, които ще ви помогнат за това:

Правете си комплименти

Малък, но ефективен начин да се почувствате добре и в крайна сметка да повишите самочувствието си е да си направите комплимент. „Като си правим редовно комплименти, започваме да променяме връзката, която имаме със себе си, както и начина си на мислене. Така се учим да се съсредоточаваме върху позитивите, които създават повече положителни чувства“, това споделя д-р Елизабет Джаркин, лицензиран брачен и семеен терапевт и треньор по уелнес в Маями.

Трябва да се откажете от идеята, че е необходимо да сте перфектни. Практикуването на любов към себе си означава да се научите да проявявате състрадание и доброта към себе си. Ако се чувствате неудобно да си говорите сами, все пак можете да определите час от деня, в който да си правите комплименти (например сутрин или вечер преди лягане). Можете да запишете това в дневник или да поставите бележка на огледалото в банята, преди да си легнете. Можете дори да зададете на телефона си напомняне, че се справяте страхотно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase