Снимка: Istock

Когато сте се запознали с вашия сегашен партньор, едва ли сте мислили за бъдещето. Надявали сте се, че някак си нещата ще се наредят и вашето бъдеще заедно ще е безоблачно. Но колкото повече време минава, вие може би толкова по-ясно осъзнавате, че поддържането на пълноценни взаимоотношения е все по-трудно.

Кои могат да са препъникамъните, които да застанат на пътя на вашата връзка?

Липса на взаимно уважение

Проблемите с уважението са често срещана причина, поради която връзките се провалят. Например несъгласията по различни въпроси (като финансовите проблеми) често са източник на разногласия. Важно е да се определи как единият се отнася към другия по време на конфликт за пари или друг проблем. Вашият партньор уважителен ли е? Или пък ви унижава, „завърта очи“ и се отнася към вас с обидно пренебрежение? Всички тези малки жестове са признаци на липса на уважение един към друг.

Д-р Джон Готман, известен психолог и експерт по стабилността на брака и вероятността от развод, разглежда презрението като най-големия разрушител на връзките. Той казва, че презрението е и най-големият „предсказател“ за развод. Ако вашият партньор ви се подиграва или е враждебен, това е признак на отвращение. Тази липса на обич и уважение може да причини непоправим разрив в една връзка.

Проблеми с комуникацията

Многобройни проучвания са идентифицирали комуникацията (или липсата на такава) като една от основните причини за терапия на двойки, както и една от основните причини за раздяла и развод.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase