Снимка: iStock

Щастието не е дестинация, то е пътуване. Не става въпрос за отбелязване на списък с цели или придобиване на материални притежания, а за култивиране на навици, които допринасят за щастлив живот.

Изкуството да бъдеш щастлив не е сложна наука. Тук става въпрос за простите ежедневни навици, които могат да променят живота ви към по-добро и да ви помогнат да живеете по-пълноценно.

А ето и кои са тези 8 навика:

1. Живейте на по-бавен каданс и не губете вниманието си

Животът в 21 век е забързан. Често сме толкова погълнати от нашите списъци със задачи и натоварените ни графици, че забравяме да спрем и да помиришем розите. Можем да ви уверим, че ключът към щастието често се намира в тези малки, пренебрегвани моменти. Съзнателността е практиката да бъдете напълно присъстващи, потопени в това, което правите в момента, вместо да се губите в мисли за миналото или притеснения за бъдещето. Става дума за това да оцените вкуса на сутрешното си кафе, да усетите слънцето върху кожата си или да се заслушате в песните на птиците, които чуруликат навън.

Практикувайки внимателност, вие култивирате осъзнаване на настоящия момент, което води до повишено чувство на мир и радост. Това е прост навик, но може да има дълбоко въздействие върху нивата ви на щастие. По същество вниманието ви насърчава да живеете живота си в настоящето, оценявайки всеки момент такъв, какъвто е.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase