Снимка: Istock

Финансите са може би един от най-необходимите ни „ресурси“ в съвременното общество. Повишаването на качеството на живот и високите жизнени стандарти ни дават възможност да печелим достатъчно, за да удовлетворяваме не само основните си битови нужди, но и да се възползваме от редица удобства.

Ако все пак не успявате да менажирате добре парите си, в следващите редове ще ви споделим няколко съвета от специалисти как да направите това.

Освободете се от ограничаващите си вярвания относно парите

Според авторката и финансов съветник Ан-Лайз Уелт, първата стъпка към постигането на богатство е да вярвате, че го заслужавате. В статията си „Как да изградите богатство, когато не идвате от богата фамилия“, тя пише, че изграждането на мислене за пари е от решаващо значение.

„Това означава да вярвате, че богатството е достъпно за вас и да вярвате, че сте достойни за богатство въпреки системите, предназначени да го пазят от вас. Без този умствен стремеж другите стратегии са спорни“, обяснява тя. Изграждането на мислене за пари започва с умишленото напомняне за изобилието от ресурси и възможности около нас.

Съветът, който ще ви донесе богатството е да си напомняте всеки ден, че заслужавате богатство. Започнете, като забележите негативните си мисловни модели, свързани с парите и ги заменете с по-положителни. Бавно ще се научите да очаквате изобилие и да преформулирате поведения, които подпомагат растежа ви. Когато го направите, ще можете да кандидатствате за работа, да преговаряте за заплащане или да поискате повишение, или пък това, което смятате, че заслужавате на работното място.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase