Снимка: iStock

Астрологичната нова година е напът да започне с навлизането на Слънцето в знака Овен по време на пролетното равноденствие, около 21 март. Ето защо сезонът на слънчевия знак не заема цял месец. Вместо това започва малко след средата на всеки месец и продължава до след средата на следващия.

Това води до характерни различия между двама души, родени под една и съща зодия, но в различни месеци.

Тези фини личностни разлики също така зависят от декадите, които разделят всеки зодиакален знак на три части от по десет дни (всяка представляваща знак в същия елемент).

Ако погледнете наталната си карта, ще видите, че Слънцето (и другите лични планети) имат градус точно над тях. Всеки знак варира от 0-29°. От 0-9°, това са родените в първата декада на зодията – обикновено първите десет дни от знака. Следващите десет дни представляват втората декада, която е между 10 и19°, а третата декада е 20°-29° или последните десетина дни от знака.

Когато имате други лични планети по-близо до съседните знаци, това прави разликите между едни и същи зодиакални знаци през различните месеци по-ясно изразени.

А ето и какви са основните личностни разлики между хора от едни и същи зодии, но родени в различни месеци:

Мартенски Овен или априлски Овен

Овните, родени през март, споделят пространството с мечтателните Риби. Първата декада на Овен изразява своята марсианска енергия най-силно. Тези хора са лидери – решителни и смели, но в същото време изглеждат някак по-кротки, което е заблуждаващо.

Хората от втората декада на Овен имат влиянието на знака Лъв (април е домакин на родените през втората и третата декада на Овен). Тези личности се фокусират повече върху победите и често обичат да са в светлината на прожекторите – да изпъкват в своята среда.

И накрая, родените в третата декада са повлияни от Стрелец, което прави тяхната енергия по-юпитерианска. Те са безстрашните и независими философи от групата Овен.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase