Снимка: iStock

Сега, когато манията по „Барби“ и розовия цвят бавно залязват, е време да приветстваме на сцената по-смели цветове за грим и тази година ще видим как червеното около очите отново набира скорост. Докато цветът обикновено е популярен за носене върху устните и понякога като руж, сега ще присъства и в сенките за очи. Мнозина стоят далеч от пурпурните нюанси в тази зона от страх, че ще накарат лицето им да изглежда уморено или болнаво. Въпреки това, има множество начини да носите червено, без да изглеждате като вампир.

Моделите на Helmut Lang дефилираха по подиума за пролет/лято 2024 с изразителна червена очна линия, комбинирана с естествен грим по останалата част от лицето. Визията се счете за андрогинно шикозна и гримьорът Дан Солстрьом заяви, че целта е била да се задържат в света на гръндж естетиката, но да включат цветове, които са емблематични за тазгодишната колекция, като червено, жълто, бяло и фуксия.

Вярно е, че червеното е трудно за нанасяне независимо дали се поставя върху устните или очите. Въпреки това, този цвят е за забавление и ако не искате да експериментирате, винаги може да изберете замечтан, размазан вид.

Как да вклюбичете червеното в грима на очите си, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase