Снимка: iStock

Да се чувстваш отчужден и отдалечен от партньора си след голямо, взривяващо скарване е наистина кошмарно чувство. Продължавате да се питате дали този скандал няма да доведе до раздялата ви с любимия човек или минимум до трайно охлаждане на чувствата ви. Чудите се дали изобщо ще можете да възстановите връзката си в бъдеще.

Разочарованието, гневът и страхът ви завладяват и не можете да не почувствате, че няма връщане назад от това. След травматична конфронтация с вашата половинка има два начина да се справите и да продължите напред.
Първото е изцелението, което трябва да направите сами, за да насочите ума си към по-здравословно място и да го направите с чиста съвест. И второто е вашето съвместно усилие като двойка да разрешите конфликта по положителен начин, като и двамата трябва искрено да желаете да излекувате отношенията си.

А ето и 5 начина как да подобрите отношенията си като двойка, след брутално скарване:

1. Идентифицирайте корена на вашия проблем

В разгара на скандала и двете страни могат да си кажат неща, за които после да съжаляват. В тази ситуация и двамата сте „жертвите“ и двамата сте от една и съща страна, колкото и да е трудно да го осъзнаете в този момент.

Ето защо не бива да ви отнема много време, преди да обмислите и проследите стъпките си, за да разберете къде точно нещата са излезли извън контрол.

След като установите това, свържете се с партньора си и спокойно и внимателно говорете с него за проблема, без да го обвинявате. Това е жизненоважно в процеса на опрощаване. И двамата трябва да поемете отговорност за думите, които сте казали, и да се извините, преди да разрешите проблема по-нататък.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase