Снимка: iStock

Хормоналното здраве стана доста популярно в социалните мрежи в последно време, тъй като все повече жени осъзнават, че телата им изискват персонално внимание. Между разговорите за синхронизирането на цикъла и метаболизма става все по-ясно, че хормоните са от решаващо значение за цялостното ни здраве и благополучие, което обаче отдавна е пренебрегвано. Много е важно да знаете как да идентифицирате хормоналните дисбаланси, как метаболизмът и щитовидната жлеза са свързани с хормоналното здраве и да получите съвети за справяне с хормоналните проблеми.

Изглежда, че всеки човек с репродуктивен цикъл изпитва някакъв вид симптом или диагноза, независимо дали става дума за поликистоза, безплодие, ендометриоза, ПМС, менструално главоболие или акне. Истината е, че не е много нормално да страдате от тези симптоми – всички те са признаци, че нещо не е наред в тялото ви, което означава, че всъщност може да го излекувате. Всички ние заслужаваме да имаме здрави, редовни, безболезнени менструации.

Според диетолога и специалист по хормонални проблеми Лорън Папанос, съвсем обяснимо е, че толкова много жени страдат от проблеми с репродуктивната система. Според нея, това се дължи на неразрешени здравословни състояния, свързани с хормоналния дисбаланс. А той се предизвиква от три основни причини, които могат лесно да бъдат излекувани.

Кои са най-честите причини за хормонален дисбаланс, четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase