Снимка: Istock

Ако не споделяте живота си с никого в момента, можете да използвате този период за преоценка и преосмисляне. Не приемайте търсенето на подходящ човек като трудна или пък невъзможна работа. По-скоро вярвайте в процеса и в това, че заслужавате най-доброто. В следващите редове ще ви споделим няколко изпитани съвета, които ще ви помогнат да намерите вашата половинка. Ето ги и тях:

Научете се да обичате себе си

Това вероятно е една от най-трудните стъпки, които човек трябва да предприеме. Липсата на любов към себе си може да ви тласне към токсични взаимоотношения, към прекаляване с храна, алкохол и дори наркотици. Като за начало – осъзнайте кои са вашите силни и слаби страни. След това се научете да ги приемате и цените. За да практикувате успешно любовта към себе си, трябва да знаете, че всяка част от вас е от значение. Ако постоянно се съмнявате в себе си, хората могат да усетят това и на подсъзнателно ниво да не искат да влизат във взаимоотношения с човек, който носи толкова много емоционален багаж.

Любовен хороскоп за юли

Не правете компромиси

Ако търсите партньор от повече време, със сигурност ще има моменти, в които ще се чувствате буквално отчаяни. Тогава вероятно може би ще мислите, че проблемът е във вас, че трябва да промените нещо у себе си, да направите компромиси и да снижите критериите си, примирявайки се. Не правете тази грешка! Вместо това – изчакайте. След време ще усетите, че примирението не ви дава никаква “пълнота“ нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase