Снимка: istock

Манипулация, липса на интимност, загуба на интерес към любимите ни занимания... Това са само част от признаците, че една връзка е пред разпад, защото в нея доминира отрицателната енергия. Нездравословната или токсична връзка създава лоша енергия между партньорите. Дали вие се намирате в такава, вижте още няколко признака.

Постоянно спорите или се карате

Добрата комуникация е един от градивните елементи за една стабилна любовна връзка. Компромисите са важни, дори когато не успяваме да постигнем съгласие с половинката си по даден въпрос. Споровете от време на време са здравословни за взаимоотношенията. Но ако през цялото време не сте съгласни с партньора си, стигате до скандали, означава, че не комуникирате ефективно. Постоянното спорене посочва проблем в начина, по който информацията се предава или разбира.

Често се оплаквате един от друг

На всеки се случва да попадне в ситуация, в която споделя проблем с половинката си пред близък приятел. В някои случаи, третата страна би могла да даде полезен съвет. Но признак за отрицателен цикъл и токсичност на връзката е, когато хронично се оплаквате на другите от партньора си.

Не споделяте

Споделянето е естествен начин да се свържем с любимия човек. То е част от комуникацията. Ако във вашата връзка вече не си споделяте как е минал денят ви, как се чувствате, какво ви радва или натъжава и т.н. това означава, че сте спрели да инвестирате в нея. Този вид оттегляне от партньора също носи токсичност на връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase