Снимка: istock

В края на годината настъпва по традиция времето, в което си правим равносметка на изминалата година и събитията през нея. Някои от тях предизвикват усмивка при спомена, докато за други се ядосваме и бихме искали да върнем времето, за да направим нещата по друг начин. Тъй като това е невъзможно, можем поне да си направим равносметка и изводи какво не бива да продължаваме да правим и през новата година.

Вижте нашите 10 предложения с вредни навици, които да оставите без колебание в отминаващата 2019-а.

Да казваме „Да“ твърде често. В желанието си да бъдем приети добре от другите много често се съгласяваме с чуждото мнение, макар и да имаме различни позиции. Но това не ни прави услуга, напротив. Чувството на неудовлетвореност расте вътре в нас и допринася за общия стрес. Обещайте си през новата година да не казвате често „Да“ и особено, когато това не е вашето желание.

Да защитаваме и оправдаваме желанията си. Никой няма право да ни търси сметка за нещата, които искаме да постигнем в живота си, за нещата, които желаем силно. Не бива да се оправдаваме за тях, а да им се наслаждаваме. Позволете си повече да се радвате и да искате повече от живота си, без да е необходимо да защитавате тези свои решения.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase