Снимка: Istock

Ако усетите, че имате връзка с емоционален манипулатор, бягайте веднага без значение дали вече го обичате или сте напът това да се случи. Емоционалните манипулатори са особено опасни, защото с времето влизат под кожата ви и се разпореждат с мислите и чувствата ви както те си искат.

Връзките с тях обикновено не се случват мълниеносно. Вероятно в началото сте били приятели. Той ви е преценил и определил като обект на интерес от своя страна. Затова е и започнал да става все по-настъпателен. Срещите ви са ви оставяли с усмивка на устата с часове след това, защото той е направил всичко възможно да се чувствате като обожавана суперзвезда. Ласкателствата и суперлативите са първият признак на нечисти мисли, които по-наблюдателните хора забелязват още на срещите. След това нещата започват да изглеждат така:

Прелъстяване

След като вече той е привлякъл вниманието ви и е спечелил симпатиите ви, накарал ви е да го гледате с обожание и интерес, вие падате все по-дълбоко в капана. Той ви говори с клишета, като „Ти си моята любима.“, „Никога повече няма за какво да се притесняваш. Аз ще съм винаги зад гърба ти.“, „Ти си най-красивата жена, която някога съм виждал.“, „Имаш най-невероятното тяло на света.“, „Обожавам начина, по който ме целуваш.“, „Никога не съм се чувствал по-влюбен в живота си.“

Тези и още обожателни фрази ще чуете от един емоционален манипулатор. Неговата цел е да ви оплете тотално в мрежите си, за да станете контролируема марионетка в неговите ръце.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase