Снимка: istock

Всички сме чували много съвети и житейски уроци от родителите ни. Някои от тях сме послушали, други – не. Но истината е, че опитът на родителите ни може да ни бъде полезен, стига да се вслушаме навреме в мъдростта. Понякога ни отнема обаче много време, за да разберем, че са били прави. Някои от тези съвети може и да сте чували, а някои не сте, но със сигурност биха ви били полезни.

Обличай се хубаво

Децата не се интересуват от скъпи дрехи, но едва ли има дете, на което да не е било казвано в някакъв момент, че трябва да подбира внимателно облеклото си. Този родителски съвет съвсем не е лишен от логика – колкото по-рано децата и подрастващите се научат да се обличат подходящо, да са спретнати, чисти, толкова по-лесно ще им бъде като станат по-зрели. Представителното облекло говори за личността също както и поведението и възпитанието.

Ако нямаш какво да кажеш, по-добре не говори

На всеки се е случвало да каже нещо, което да не е на място и в точния момент. Като опит за превенция на подобни неудобни ситуации, често сме чували като деца репликата: „Ако нямаш какво да кажеш, по-добре си замълчи“. Защото родителите ни също са го изпитали през годините и опитът им ги е научил, че има ситуации, в които е по-полезно да се замълчи, отколкото да се кажат неподходящи неща, уронващи авторитета ни по някакъв начин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase