Снимка: istock

Връзката ви не върви повече и мислите да я прекратите? Понякога нещата не стоят толкова просто и решенията не се взимат така лесно. Много хора продължават да стоят във връзки, от които не само нямат нужда, но и се чувстват потиснати и определено нещастни. Факторите и причините да продължаваме да стоим в токсични връзки могат да са много. Ето някои от най-често срещаните.

Бягаме от самотата

Една от възможните причини да продължаваме да стоим в мъчителна токсична връзка е свикването с нея и обстоятелствата, които ни правят нещастни, което обаче е част от зоната ни на комфорт. Страхът от самотата в някои случаи взима превес и ни кара да се примиряваме с това, което имаме в момента, страхувайки се да опитаме да сме отново щастливи, дори и сами.

Ниско самочувствие

Ако страдаме от ниска самооценка, вероятността да си вярваме, че можем да се справим сами и сами да търсим щастието си с друг човек, е по-малка. Хората, страдащи от ниско самочувствие, са склонни да се примиряват с по-малко от това, което заслужават и предпочитат да стоят в токсичната си връзка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase