Снимка: Istock

Ако сте от двойките, открили щастието заедно, вероятно нямате търпение да станете родители. Невинаги обаче зачеването става толкова бързо, колкото бъдещите родители очакват. Необходимо е да направите някои промени, за да се случи магията по-бързо.

Спрете противозачатъчните

Разбира се, че трябва да го направите. Щом решите, че човекът, с когото сте е точният за вас и сте готови да станете родители, спрете хормоналната контрацепция. Направете го по-рано преди да сте започнали същинските опити. Колкото по-рано, толкова по-добре, за да има възможност организмът ви да се отърси от хормоните.

Тренирайте разумно

Прекалено интензивните тренировки и изтощителните упражнения стресират организма. Когато е под стрес, тялото автоматично потиска някои процеси, които определя като нежизненоважни. Сред тях е репродуктивната способност на организма. Стресовите хормони, натрупани в тялото, пречат на зачеването.

Наблегнете на най-полезните мазнини

Не само вие, а и партньорът ви трябва да консумира полезни мазнини. Те се намират в рибата, ядките, авокадото, зехтина, семената. Мазнините като омега-3 помагат за по-бързо забременяване.

Партньорът ви трябва да наблегне и на храни, стимулиращи сперматозоидите

Най-полезните сред тях са мидите, стридите, плодовете, зеленчуците, медът и нарът. Богати са на антиоксиданти, много витамини и полезни мазнини, които стимулират синтеза на сперматозоидите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase