Снимка: unsplash

Хората са различни и заради това връзките, които изграждат помежду си с различните партньори, нямат пълно сходство.

Да се установи хармонична и дълготрайна връзка не е никак лесно. Трудно е и да изречеш някои вълшебни думички. И не, не става дума за признанието „обичам те“. Има фраза, която според изследванията е много по-трудна за изричане и много малко хора успяват да я кажат напълно искрено.

Това са думичките „извинявай“ и „съжалявам“.

Ако се научим да се извиняваме искрено, много връзки щяха да бъдат спасени. Проблемът тук идва от характера на хората и човешкото его, което винаги клони към собствената гледна точка.

Устроени сме да съдим околните, пренебрегвайки собствените си недостатъци. Не ги взимаме предвид и превръщаме караниците, пререканията и несъгласията в битка, целяща единствено да вземем надмощие.
Колко по-лесно щеше да е, ако не се стремяхме задължително към победата в скандала, а към опазването на чистите взаимоотношения.

Ето защо да се извиниш искрено е най-ценният сред ценните жестове в човешките връзки, независимо дали става дума за интимни, социални или професионални връзки.

Кои са нещата, които трябва да направите, за да покажете, че съжалявате искрено и истински?

1. Поемете отговорност.

Дори да не сте единствените, които сте сгрешили в спора или скандала, изразете отговорност за вашата грешка в случая. Извинете се, че сте се наранили взаимно. Поемането на отговорност е може би най-явно заявеното желание да оправите нещата помежду си и да се извините подобаващо. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase