Снимка: unspalsh

Рискът от възникване на пикочни инфекции след секс не е никак малък. Поради близостта, в която се намират уретрата и вагиналния канал, както и анусът, преносът на бактерии от едното място на другото е много възможен.
Ето защо след секс трябва да спазвате някои хигиенични правила. Те ще ви предпазят от инфекции на пикочните пътища, вагинални инфекции и дори по-неприятни и опасни проблеми.

Отидете до тоалетната

За да неутрализирате бактериите по уретрата, пренесени при триенето от половия акт, отидете до тоалетната. Уринирането помага много за изчистване на тези бактерии и отстраняването им от това деликатно място.

Дори пикочният ви мехур да не е пълен, дори да не усещате нужда от уриниране, направете го.

Не се бършете с хавлиена кърпа

В никакъв случай не използвайте хавлиена кърпа за избърсване на телесните течности по вагината след секс. Влагата е благоприятна среда за развитие на бактерии. Влага в случая има по влагалището. А по кърпата се задържат хиляди бактерии.

Не е препоръчително да заспивате с навлажнена вагина след секс, защото това засилва риска от инфекции на пикочните пътища.
След секс по вагината остават всякакви телесни течности – семенна течност, вагинална течност, пот, лубрикант. Всички те могат да създадат сериозен проблем, ако изсъхнат по гънките на вулвата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase