Снимка: pixabay

Паренето и изгарящата болка след секс е проблем, който може да ви откаже от интимност и дори да влоши отношенията във връзката.
Съществуват няколко основни причини за поява на парене и болка след секс. Кои са те?

Алергия към сперма

Симптомите на парене се проявяват обикновено до 10-15 минути след половия акт. Паренето може да е придружено от болка, сърбеж и да продължи от няколко минути до няколко дни.

Алергия към презервативи

Безопасният секс от една страна е най-добрият начин да се предпазите от нежелана бременност, болести и инфекции. Но материалите, от които презервативите се правят невинаги са антиалергични, най-вече латексът.

Алергия към лубриканти

По същия начин лубрикантите могат да са в основата на интимния ви проблем. Сменете досегашния си лубрикант с такъв на водна основа.

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза се характеризира с парене, болки, сърбеж, дискомфорт. При нея нивата на бактериите във вагината се повишават над нормалните. Настъпва инфекция, неприятна миризма, сиво-бяло течение. Възможно е срамните устни да се зачервят, подуят или да станат силно чувствителни. В тежки случаи се появява парене и болка при уриниране, заради което инфекцията се бърка с цистит.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase