Снимка: pixabay

Първият учебен ден наближава. Имаме много въпроси и притеснения. Ако детето ви преминава в по-горен клас и сте се сблъскали с нежеланието му да посещава училище, със сигурност се питате дали тази година ще иска да влезе в час. Какви могат да бъдат причините децата да отказват да посещават училище? Вижте 5 от тях.

1. Неразбирателство с учител

За малките деца е трудно да споделят страховете си, особено ако техен учител не се е отнесъл добре с тях. Ето защо ролята на родителите е да комуникират с децата си, да се опитат да разберат повече за техните контакти в училище, да разкрият страховете им. Тийнейджърите също се нуждаят от вашето внимание и добра комуникация.

2. Страх от оценка, страх от грешка

Всеки е изпитвал този вид страх. Помислете какво го причинява. Дали грешката е от ваша страна или отново без да знаете учителят по някакъв начин използва слабото представяне на детето, за да го „мотивира“, „контролира“ по време на учебния процес.

Друг страх е страхът от допускането на грешки. Вие, както и учителите, трябва да научите децата си, че грешките са уроци, които ни учат как да бъдем по-добри в това, което правим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase