Снимка: outnow.ch

Рядко намираме приятели, чието приятелство да ни удовлетворява напълно. Колкото и да се обичат двама души, между тях винаги изникват различия и несходства. Ако между приятели не съществуват компромиси, както във всяка връзка, приятелството пропада.

Кои са признаците, че приятелството ви вече не си заслужава?

1. Приятелят или приятелката ви вече не уважава границите ви.

Всеки човек има граници на търпение, граници на интимност, граници на споделяне, изобщо граници на взаимоотношенията. Когато най-близкият ви приятел/ка започне да не уважава пространството ви, да прекрачва тези граници и да нарушава мира между вас, с приятелството ви е свършено.

2. Омаловажава вашия опит, вашите преживявания.

Тук се намесва завистта. Представете си, че сте пътували на страхотно място, видели сте красиви гледки, купили сте си нещо скъпо и изящно, постигнали сте нещо значимо, което ви радва. Приятелката ви с неохота слуша разказите ви, едва изчаква да приключите и рязко сменя темата.

По всичко личи, че тя се опитва да омаловажи вашите преживявания, които са ценни за вас и искате да ги споделите. Тук вече искреността в отношенията ви е изчезнала. Заместена е от завистта и желанието да сломи интересите ви и нещата, които ви правят щастливи, вместо да се радва заедно с вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase