Снимка: Harper's Bazaar

Когато става въпрос да приемате съвети, свързани с кариерното ви развитие, добре е да имате едно наум. Не следвахте всичко "умно", което чуете за това как най-бързо да постигнете професионален успех.
Повечето съвети са едни обикновени клишета, които не винаги са адекватни към ситуацията в нашата страна, както и към различните видове професии.

Ето и четири не чак толкова мъдри съвети по темата, които е по-добре да игнорирате:

1. "Парите не са важни"
Въпреки, че парите не са единственото нещо, което трябва да гледате приемайки даден пост/позиция, все пак те са от голямо значение. Всеки, който ви казва, че си струва да работите със заплащане под вашата квалификация, с идеята че един ден ще ви увеличат заплатата, ви лъже. Няма смисъл да се подценявате и да си губите времето в очакване заплатите в дадената фирма/компания изведнъж да се покачат значително.

2. "Трябва да започнете от дъното"
Това изобщо не е задължително! Колкото от по-високо ниво започнете, толкова по-големи са шансовете ви да се придвижите напред по корпоративната стълбица по-бързо. Не приемайте работа, която е далеч под вашата квалификация, защото това няма да изглежда добре във вашето CV.  В света на бизнеса, ако приемете работа или заплата, която е много под това, за което имате опит или образование, вие давате възможност на бъдещите ви работодатели да продължават да ви подценяват.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase