Снимка: outnow.ch

Казват, че любовта се изразява повече в действия, а не в думи. Но не трябва да подценяваме силата на думите, защото народната мъдрост неслучайно гласи: „Блага дума железни врата отваря“. Но да не забравяме, че и "дума дупка прави". Затова трябва да мислим добре какво казваме и как го казваме.

Думите са ценни, комуникацията е важна, а и фразите и откровенията ни помагат в изграждането и утвърдяването на отношенията, особено в интимната връзка.

Мъжете имат нужда да чуват определени думи от своите половинки. Ако искате да вдъхновите още повече партньора си и да го накарате да се влюби още по-силно във вас, казвайте му някои от следните фрази всеки ден:

"Искам те!"

Да желаеш партньора си е едно, но да му го казваш е съвсем друго. Няма значение колко ясно показваш трепетите си към силната си половинка – те имат нужда да чуват, че са желани. Не само жените искат да чуват тези думи от мъжете си. Мъжката част от човечеството обожава да знае, че е желана. Това им дава криле да бъдат опора на своите половинки.

"Разбирам те"

Няма по-важно нещо в една връзка от разбирателството. Да влезеш в кожата на другия, да се поставиш на негово място и да разбереш мотивите за думите и действията му – какво по-ценно от тази житейска мъдрост?! Ако всички хора умееха да правят това, щеше да е много по-лесно за света да функционира добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase