Снимка: outnow.ch

От рубриката на Az-jenata.bg -"Тя, звездата" , днес ви срещаме с Ева Кулева. Тя е лайф коуч и мачмейкър.  В следващите редове ще прочетете за разликите между тези две понятия, как да се справите при раздяла и какво може да повиши вашия сексапил.

Ева, по твои наблюдения, мъжете или жените търсят повече подходящ партньор?

Помагам на мъже и жени да създадат пълноценна дългосрочна връзка основно по два начина – чрез коучинг и чрез мачмейкинг. Чрез коучинг им помагам да създават живота, който искат, и сами да привлекат и изберат съвместим партньор. А чрез мачмейкинг аз търся и им предлагам подходящи партньори за срещи. Повече жени се обръщат към мен за коучинг и повече мъже - за мачмейкинг.

Как се срещат двама души, кои са основните критерии, по които събираш хората?

Всеки човек има различни предпочитания и критерии за избор на партньор и аз се старая да отговоря на техните индивидуални желания и нужди. Като цяло, основните критерии са: сходни ценности, общи цели, общи интереси, сходни предпочитания за място и начин на живеене, както и определени качества – външни и вътрешни.

Истина ли е, че са ни нужни по-малко от 10 минути, за да разберем, дали искаме да се срещнем отново с личността, привлякла нашето внимание?

В общия случай - да. Когато знаем какво е важно за нас и сме наблюдателни, бързо преценяваме. Много хора обаче се фокусират върху себе си и своето представяне на първа среща, вместо върху другия. И съответно им е нужно повече време да преценят дали искат да го видят отново.

Отминало ли е схващането, че дамите не трябва да правят първата крачка в комуникацията с противоположния пол и мъжете забравиха ли какво е да ухажват, да са ловци, да се борят за вниманието на дамите или свикнаха, все те да проявяват инициативата?

Не съм привърженик на строгите правила и думата „трябва“. Всеки сам преценява какво работи за него, като опитва различни подходи и вижда резултатите. Като цяло е добре дамите да дават ясни сигнали на мъжете, към които проявяват интерес, за да ги насърчат да направят първата крачка.

Тези сигнали са много прости, като гледане в очите, усмивка, леко докосване. И жените може да направят първата крачка, стига след това да оставят мъжа да поеме инициативата, а не да продължат да го преследват.

Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase