Снимка: outnow.ch

По традиция семейните двойки споделят една спалня и едно легло. Ново изследване на Hillarys обаче показва, че една на пет съпружески двойки, предпочита да прекарва нощта разделена. На пръв поглед това изглежда плашещо, ала тези двойки признават, че престоят в отделни спални не се отразява негативно на брачните им взаимоотношения, а точно обратното.

По-голямата част от участниците в проучването са семейни от 7 години и делят един покрив с партньора си около 10 години. От обясненията им става ясно, че в общия случай те са спели в едно легло в продължение на 4 години, а след това 57 % признават, че заедно са взели решението да прекарват нощта поотделно.

1. Много хора признават, че се чувстват по-комфортно като спят сами. Те често се въртят в леглото, заемат по-голяма площ от него и затова смятат,че е разумно да не нарушават нощния покой на половинката и да имат собствено легло.

2. Други твърдят, че не са почитатели на гушкането и не могат да спят, ако до тях или около тях е увито нечие тяло.

3. Разбира се, в обясненията място намира и тривиалната причина – хъркането, което често разделя спалните на семейни двойки. Инсомнията също кара мнозина да намерят свой собствен кът за през нощта.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase