Снимка: freeimages

Тиквичките са един от най-консумираните зеленчуци през пролетта и лятото. Сурови, варени, печени, те имат невероятен вкус, могат да бъдат част от нашите кулинарни шедьоври, но по-важното е, че имат редица ползи за здравето.

Техните цветове също са подходящи за консумация. Защо е добре да хапваме по-често от вкусните тиквички вижте в следващите редове.

Помагат за отслабване

Може да се изненадате, но тиквичките са един вкусен зеленчук и са подходящи за вашите диетични режими на хранене. Съдържат малко калории, около 25 за 100 грама, но същевременно оставят усещане за ситост.

Също така тиквичките имат високо съдържание на вода – 95%, което означава, че ще бъдете хидратирани, но и ще подействат като естествен диуретик. Ако страдате от запек, хапвайте по-често от тях, защото са богати и на фибри.

Полезни за здравето на сърцето

Тиквичките съдържат големи количества калий, който е важен за понижаване на кръвното налягане. Освен това осигуряват на организма и достатъчно фолиева киселина, която разгражда протеините като хомоцистеин, които повишават риска от инфаркт на миокарда и инсулт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase