Снимка: Reuters

На всяка жена се е случвало поне един път в живота си да направи неподходящ избор по отношение на мъжете. При някои жени това се случва повече от веднъж, дори доста често. Разбира се психолозите имат обяснение за неправилния избор, който правим. Вижте какво е то.

Генетика

Проучванията показват, че има много различни фактори, които влияят при избора на половинка. Има биологични и генетични фактори, които са програмирани в мозъците ни, които играят роля при избор на партньор. Това е нещо като наш инстинктивен избор на базата на физическото, както и на личностни черти.
Повечето изследователи смятат, че този инстинктивен стремеж към половинката се основава на комбинация от цялата човешка еволюция в съчетание със следващото ниво на подбор, който е на подсъзнателно ниво.

Подсъзнателни фактори

В комбинация с биологичните фактори, които не можем да променим, нашето подсъзнание също оказва влияние върху това какво е привлекателно. Подсъзнателно ние моделираме търсените образи на базата на примерите в нашето семейство, както и средата, времето и стереотипите, в които живеем.В много случаи една жена, чиито баща е имал проблем с алкохол, хазарт, наркотици, упражнявал е домашно насилие, емоционално е отсъствал като фигура и т. н. подсъзнателно ще търси тези лоши модели за мъже, с които да създаде връзки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase