Снимка: freeimages

Бъбреците са едни от жизненоважните органи в човешкото тяло, които имат функцията да отстраняват отпадъците и токсините от кръвта. Те работят заедно с други органи за регулиране на кръвното налягане, увеличаване на производството на червени кръвни клетки и за синтеза на витамин D.

Неправилното хранене, приемът на медикаменти, някои заболявания и недостатъчната консумация на вода и полезни течности, са причина за появата на песъчинки в бъбреците, а в по-късен етап и на образуването на камъни.
Ето защо е добре да знаем кои билки могат да бъдат нашата профилактика или да приемаме успоредно с лечението (само след предварително допитване с лекар).

Зелен чай

Зеленият чай се използва с лечебна цел от хилядолетия. Неговите листа съдържат съединения, известни като полифеноли (растителни антиоксиданти), които инхибират камъните в бъбреците. Консумацията на зелен чай действа противовъзпалително и има диуретични свойства.

За да подобрите състоянието на бъбреците, пийте всеки ден по 2-3 чаши отвара от зелен чай. Тази напитка ще ви помогне да подобрите и здравето на сърцето, кръвоносната система, мозъка, панкреаса и черния дроб, но също така ще подобри и метаболизма ви.

Джава чай

Този вид чай бива наричан още бъбречен чай и влиза в групата на натуралните лекове за бъбречни заболявания. Консумацията му помага на бъбреците да премахнат азотсъдържащи съединения. Бъбречният чай въздейства положително върху вече образували се камъни в бъбреците, подобрява функцията на тези органи и действа диуретично.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase