Снимка: photl

Избираме храната, която консумираме най-често според своите вкусове и предпочитания. Оказва се, че правилните храни ни поддържат не само в добра форма и енергични, но се грижат и за здравето на кожата, косата, а и на вагината. Споделяме някои от тях.

Сладки картофи

Сладките картофи са не само вкусни, но и богати на важния за женското здраве витамин А, който спомага за укрепването на маточните и вагинални стени. Също така витаминът помага за генерирането на полови хормони, но ще ви поддържа здрави и енергични.

Тъмнозелени листни зеленчуци

Чувствате ли се там долу по-суха? Тогава добавете към дневното си меню тъмнозелени листни зеленчуци. Те естествено пречистват кръвта, което означава, че подобряват кръвообращението, което от своя страна ускорява естественото овлажняване на вагината. Хапвайте къдраво зеле, спанак, обикновено зеле и други подобни.

Соя

Въпреки че редица изследвания се опитват да зачеркнат соята, всъщност тя е богата на фитоестрогени, които се грижат вагината да бъде добре овлажнена. Стремете се да консумирате органична, непреработена соя, както и белени соеви ядки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase