Снимка: outnow.ch

Факт е, че по статистика жените живеят по-дълго от мъжете. Тази тенденция се наблюдава в целия свят. Според много проучвания представителите на силния пол са по-склонни към сърдечносъдови заболявания, които са една от водещите причини за по-ранната им смъртност.

Така че, ако вие имате важни мъже в живота си – съпруг, баща, брат, любим приятел и т. н., можете да се постараете да запазите сърцето им здраво за по-дълго време.

Ето и няколко съвета как да го направите:

1. Спортувайте заедно
Ако вашият любим човек води заседнал начин на живот, то вие трябва да намерите начин да го подтикнете да спортува. Един от вариантите е да тренирате заедно. Според Американската сърдечна асоциация човек трябва да спортува най-малко по 2,5 часа (150 минути) с умерен интензитет на седмица. Ако вашият партньор не е спортна натура и не си пада по фитнес залите, то поне излизайте заедно по-често на дълги разходки или си организирайте походи сред природата.

2. Започнете да готвите здравословно
Ако половинката ви се храни предимно с вашите ястия, то може да се опитате да готвите по-здравословно – избягвайте наситените мазнини, слагайте по-малко сол в храната, слагайте на трапезата си повече плодове, зеленчуци, риба и пълнозърнести храни. Всичко това може да намали риска от сърдечносъдови заболявания, инфаркт и инсулт.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase